Vaša pozicija: Home

GreenShape

Put here an image with your slogan

flash novosti

najnovije

najpopularnije

LOVAČKI SAVEZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE
Ekipa lovačkog saveza Međimurske županije na 14. prvenstvu HLS-a u disciplinama TRAP I SKEET PDF Ispis E-mail

Ekipa lovačkog saveza Međimurske županije zauzela je 10. mjesto u disciplini TRAP na 14. državnom prvenstvu HLS-a u lovnom streljaštvu u Novigadu Istarskom 21. 9. 2008. , prvo mjesto u trapu osvojila je ekipa LS Zagrebačke županije. Za ekipu LS Međimurske županije pucali su Branda, Varga, Valkaj, Bistrović, Rosić, Matjašec. Najbolji u pojedinačnom poretku u disciplini TRAP bio je Matej Valkaj...

 
7. kolo županijske lige u disciplini trap PDF Ispis E-mail
Lovačko društvo Jarebica Kotoriba bilo je organizator i domaćin strijelcima iz 24 lovačka društva Međimurja koji su došli na 7. kolo Županijske lige strijelaca u disciplini trap koje Lovački savez MŽ provodi već nekoliko godina unatrag. U takvoj konkurenciji u ekipnom natjecanju najbolje rezultate postigli su strijelci Lovačkog društva Fazan iz Štrigove pogodivši 41 leteću metu.
 
Najprecizniji središćanski Zec PDF Ispis E-mail
Međimurski lovci sportski strijelci okupili su se u nedjelju, 7.9.2008. godine na na natjecanju za Kup Lovačkog saveza Međimurske županije u lovnom streljaštvu. U vještini gađanja na glinene golubove, u disciplini trap, odmjerili su se na strelištu kod kod lovačkog doma Lovačkog društva Zec na Grabanicama u blizini Pribislavca. Ovim natjecanjem okončana je sezona natjecanja pod okriljem Lovačkog saveza Međimurja.  Pobjednik natjecanja u ligi Međimurske županije je ekipa LD-a Zec Čakovec, ispred Prepelice iz Male Subotice i Fazana iz Štrigove. Najbolji u ligi u pojedinačnoj konkurenciji su je Mladen Srnec (Zec, Čakovec), drugi je Ljubomir Bistrović (Fazan, Nedelišće, a treći Nikola Srnec (Zec, Čakovec)...
 
Psi lutalice poklali 600 fazana u remizi PDF Ispis E-mail

U nedjelju, 13. 7. 2008. u inače prelijepo sunčano jutro, lovcima iz Lovačkog društva Zec Vratišinec smrklo se pred očima. Čuvar remize u kojoj uzgajajau fazane za puštanje u lovište, Mladen Šoltić, u jutarnjejm obilasku remize zatekao je u velikom poslu dva psa: ganjali su i klali fazanske piliće stare osam tjedana, za čiji su uzgoj vratišinečki lovci potrošili do te noći od subote na nedjelju već više od 30.000 kuna. Čuvar je ustrijelio jednog od dva psa, drugi je uspio pobjeći kroz otvor u žici koji su psi progrizli da bi došli do mladih fazana.

 
Lovci pripremaju 600 porcija PDF Ispis E-mail
Ocjena: / 1
LošeOdlično 

ČAKOVEC - U sklopu proslave Dana Međimurske županije i dana Zrinskih, Lovački savez Međimurja organizator je “Dana lovnog kulinarstva” koji će se održati u subotu, 26. travnja, podno zidina Staroga grada u Čakovcu. Lovački savez Međimurske županije ove godine planira pripremiti 1.200 porcija lovačkog gulaša u jednom velikom kotlu zapremine 600 litara (povećanje za 100 posto u odnosu na prošlu godinu). Zbog toga je naručen i poseban kotao za kuhanje gulaša. Nakon završetka kuhanja (oko 12.30 sati), sav lovački gulaš besplatno će se podijeliti prisutnim posjetiteljima. Ujedno se u lijevom jezeru planira postaviti šator za posjetitelje i sudionike manifestacije, a u sklopu šatora postavit će se preparati s autohtonom divljači Međimurja. Tijekom kuhanja gulaša, oko 11.30 sati, nastupit će lovački rogisti, zatim oko 11.45 održat će se smotra lovačkih pasa te u podne predstavljanje sokolara Međimurske županije.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

LS MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

lovacki-savez-mz-logo

ANKETA

Koliko često posjećujete web portal LSMŽ?