Vaša pozicija: Home

GreenShape

Put here an image with your slogan

flash novosti

Flash novosti

Dobro došli na web stranicu Lovačkog saveza Međimurske županije!

Dragi lovci i prijatelji, svojim prilozima obogatite sadržaj ove naše

web stranice. Svoje tekstove i/ili fotografije možete poslati

na e-mail adresu: ls.medjimurske@hls.t-com.hr

Dodjela zlatne plakete PDF Ispis E-mail
Autor Mladen Lacković   
Ponedjeljak, 29 Ožujak 2010 00:00
Lovačko društvo „Zec“ Čakovec 27.03.2010. godine upriličilo je svečanost u hotelu Park u Čakovcu, povodom dodjele zlatne plakete njihovom dugogodišnjem kolegi lovcu Talijanu Francescu Battagli. Zlatnu plaketu dodijelio mu je u ime lovačkog društva Zec Čakovec, tajnik Lovačkog saveza Međimurske županije Mladen Lacković.

Povod dodjele zlatne plakete  je dugogodišnja suradnja  lovačkog društva Zec Čakovec i gospodina Battaglie.

medjimurski-lovci-priznanje-720

s lijeva na desno tajnik društva Abel Mislović, tajnik LSMŽ Mladen Lacković, gospodin Battaglia, predesjednik društva Horvtza Stjepan

 

U razgovoru sa gosp. Battagliom saznali smo da je suradnja  počela davne 1975. godine kada je po prvi puta pohodio lovne terene u Međimurju. Od toga vremena do danas ostao je vjeran lovištima međimurskog podneblja pogotovo lovištu kojim gospodari L.D. Zec Čakovec.

Napominje da je lovio i u drugim krajevima bivše Jugoslavije ali da nigdje nije naišao na takvu srdačnost i gostoljubivost kakvu je sreo u Međimurju. Drago mu je da se može pohvaliti kako ga danas u lov vodi već treća generacija obitelji Perko.Na pitanje kako će dugo loviti u Međimurju, odgovorio je:“ Što se mene tiče loviti ću u Međimurju dok je života i zdravlja. No da ne prekinem tradiciju obitelji Battaglia ove godine dovodim svojeg unuka na jesenski lov u Međimurje.“

Iznoseći uspomene iz prijašnjih lovova, pohvalio je fondove divljači u Međimurju koji su stabilini i njemu osobno donose veliko zadovoljstvo u lovu.Uspoređujući očuvanost prirode sa drugim krajevima gdje je  lovio, pohvalio je Međimurce kako su uspjeli u velikoj mjeri sačuvati prirodu usprkos naglom  razvoju.

Svoju filozofiju shvaćanja lova slikovito je opisao kao uživanje u mogućnosti susreta sa prirodom, sam odstrel je u drugom planu. Da je tome tako govori i činjenica da ulovljenu divljač ostavlja  društvu u kojem lovi, osim izuzetka  za božićne blagdane kada mali dio poklanja svojim prijateljima u Italiji.

Nakon primljenog priznanja zahvalio se svojim domaćinima na časti koji su mu ukazali dodjeljujući mu ovo visoko priznanje: „Izuzetno sam ponosan u ovim trenucima , ovo mi je jedan od najsretnijih trenutaka u životu , no samo priznanje obavezuje me na još odgovornije ponašanje  kao prijatelja i  lovca . Potruditi ću  se da u budućim lovnim aktivnostima  opravdam ovo priznanje.“ž

Domaćini L.D. Zec Čakovec iskoristili su ovu priliku da svojem dugogodišnjem zaslužnom lovcu Koroš Josipu  također dodjele zlatnu plaketu. Visoko priznanje gospodinu Korošu dodijelio je predsjednik društva Horvat Stjepan- Čep.

medjimurski-lovci-priznanje-7202

članovi Izvršnog odbora L.D: Zec Čakovec sa nagrađenima

Lovački savez Međimurske županije

Čakovec, 29.03. 2010.

Mladen Lacković

Hits: 7905
Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy
Ažurirano Srijeda, 31 Ožujak 2010 11:41