Vaša pozicija: Home Vijesti Dani lovnog kulinarstva

GreenShape

Put here an image with your slogan

flash novosti

Flash novosti

Dobro došli na web stranicu Lovačkog saveza Međimurske županije!

Dragi lovci i prijatelji, svojim prilozima obogatite sadržaj ove naše

web stranice. Svoje tekstove i/ili fotografije možete poslati

na e-mail adresu: ls.medjimurske@hls.t-com.hr

Dani lovnog kulinarstva PDF Ispis E-mail

Lovci majstori lovačkog kotla i lovačkog roštilja

Naslovna_I ove godine, 23. travnja, četrnaesti puta uzastopce na Dane Međimurske županije i Spomendana pogibije Zrinskog i Frankopana, članovi LSMŽ u podnožju Staroga grada za građane su pripremili lovački gulaš u kotlu od 600 litara i podijelili više od 1200 porcija. Brk su omastili i obožavatelji roštilja, degustirajući 70 kg vratine, carskog mesa i kotleta.

Pripreme za kuhanje gulaša i lovačkog roštilja započele su dan ranije, kada je ekipa lovkinja i lovaca za kuhanje gulaša obradila i pripremila 200 kg visokokvalitetne  divljačine, 120 kg luka, 100 kg krumpira, 20 kg mrkve i obilje drugih začina.  U pripremi i kuhanju sudjelovali su Josip Jalšovec, Antun Novak, Stjepan Blagus, Drago Krivak, Josip Hunjadi, Dražen Kipke, Josip Maltarić, Edo Pongrac, Mladen Mrazović i Franjo Rušnjak te među njima i tri lovkinje – Željka Fažon, Mirjam Potočnik i Mateja Bogdan, članice lovačkog damskog društva „Grlica“.

Na rašljama se peklo i meso koje su pripremili – Stjepan Gregorinčić, Drago Pongračić i Ivan Matjašec.

Kulinarske mirise oplemenili su zvukovi lovačkih rogova, rogista Lovačkog saveza Međimurske županije, a kao i svake godine u Perivoj Zrinskih slile su se stotine građana te su kotao i roštilj bili ispražnjeni u rekordnom roku.

 

IMG_20160422_163844356

 

Naslovna_

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

 

 

 

 

 

Hits: 2131
Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy