Vaša pozicija: Home Lovni turizam

GreenShape

Put here an image with your slogan

flash novosti

Flash novosti

Dobro došli na web stranicu Lovačkog saveza Međimurske županije!

Dragi lovci i prijatelji, svojim prilozima obogatite sadržaj ove naše

web stranice. Svoje tekstove i/ili fotografije možete poslati

na e-mail adresu: ls.medjimurske@hls.t-com.hr

Lov i Lovni Turizam u Međimurskoj županiji PDF Ispis E-mail
karta-medjimurje-zupanije Međimurska županija nalazi se na sjeveru Hrvatske, između rijeka Drave i Mure, i sa 730 km2 najmanja je hrvatska župnija. Na dodiru je dviju velikih morfoloških cjelina ovog dijela Europe: istočnih Alpa i Panonske nizine.

Gornje Međimurje ima izrazita svojstva niskog pobrđa (najviši vrh Mohokos - 344m). Donje Međimurje karakterizira nizinski reljef blago nagnut prema istoku, u smjeru otjecanja vodenih tokova.

Tvorevina Drave i Mure primjer je zajedničkih terasa i aluvija dvaju rijeka.

Čakovec, grad Zrinskih, s prilično dobro očuvanim dvorcem i starim parkom, zadržao je u arhitekturi i mnoga obilježja europske "secesije" u samom središtu gradske jezgre. Bogata kulturna tradicija i razvijeno gospodarstvo čine ga prirodnim središtem županije. Čuvena sortna vina iz bogatih vinograda, te gastronomska ponuda probranih domaćih specijaliteta, osnova su za razvoj seoskog turizma.

Lovstvo u Međimurju ima dugu tradiciju, a danas i sve više pobornika. Tome doprinose stručni ljudi visokih etičkih načela koji rade na razvoju lovišta, poštivanju hranidbenog lanca i izlovu.

Od krupne divljači u lovištima je najzastupljenija srneća divljač. Iskorištavanje šljunka u porječju Drave stvorilo je niz, sada napuštenih šljunčara, pogodnih za lov na divlje patke i divlje guske. Nizinska lovišta županije bogata su sitnom divljači (fazan, šljuka, trčka, prepelica, jarebica i zec).

Lovačka društva udružena su u Lovački savez Međimurske županije, i kao zakupnici zajedničkih lovišta, nosioci su organiziranog lova i lovnog turizma.

Lovačka društva osiguravaju odličnu organizaciju lova i svu popratnu logistiku. Lovački savez Međimurske županije, 040/390-869.

srna_obicnafazan-gnjetlovi_Phasianus_snipe_lovacguska-lisasta-mpatka-gluhara-muzjak-annas- platyrhynchostrcka_Perdix_perdixZEC_Lepus_europaeus_Pall