Vaša pozicija: Home Vijesti iz streljaštva Najprecizniji središćanski Zec

GreenShape

Put here an image with your slogan

flash novosti

Flash novosti

Dobro došli na web stranicu Lovačkog saveza Međimurske županije!

Dragi lovci i prijatelji, svojim prilozima obogatite sadržaj ove naše

web stranice. Svoje tekstove i/ili fotografije možete poslati

na e-mail adresu: ls.medjimurske@hls.t-com.hr

Najprecizniji središćanski Zec PDF Ispis E-mail
KUP LOVAČKOG SAVEZA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE U LOVNOM STRELJAŠTVU

NAJSIGURNIJE RUKE BILI STRIJELCI ZECA IZ MURSKOG SREDIŠĆA

Međimurski lovci sportski strijelci okupili su se u nedjelju, 7.9.2008. godine na na natjecanju za Kup Lovačkog saveza Međimurske županije u lovnom streljaštvu. U vještini gađanja na glinene golubove, u disciplini trap, odmjerili su se na strelištu kod kod lovačkog doma Lovačkog društva Zec na Grabanicama u blizini Pribislavca.
Ovim natjecanjem okončana je sezona natjecanja pod okriljem Lovačkog saveza Međimurja. Ona obuhvaća ligu od 14 kola u kojoj se natjecalo ukupno 16 ekipa s oko 150 natjecatelja, dok se gotovo sva društva koja se natječu okupe i na Kupu. Tako je nedjeljno natjecanje za Kup bilo iskorišteno i kao prigoda za zaključenje lige svečanom podjelom priznanja.
Na Grabanicama se okupilo 14 ekipa strijelaca iz međimurskih lovačkih društava, a i jedna nezavisna izvan konkurencije, da bi se vidjelo tko ima najoštrije oko i najsigurniju, a brzu ruku.
Lovci strijelci iskušavali su se u disciplini trap tako što je svaki od šestorice članova ekipe dobio priliku da puca po petnaest puta na glinenog goluba kojeg automat pred njih izbacuje na strelištu olimpijskih dimenzija.
Oni koji su imali barem 11 pogodaka u nastupu za svoju ekipu nastavili su natjecanje za naslov pobjednika Kupa u pojedinačnoj konkurenciji, i to u još dvije serije. U onoj drugoj na strelištu olimpijskih karakteristika ostala su šestorica najboljih koji su tako 45 puta pucali na glinenog goluba.
Natjecanje je potrajalo oko 7 sati, ali su taj opežan posao članovi Lovačkog sveza Međimurske županije i Lovačkog društva Zec Čakovec kao domaćini proveli uspješno, a svi natjecatelji kroz njega su prošli držeći se sportski.
U Kupu je pobijedila ekipa LD-a Zec iz Murskog Središća u sastavu Josip Šoštarić, Josip Kutnjak, Vladimir Novak, Zlatko Breglec, Dragutin Kozar i Vlado Nemec s 55 od 75 mogućih pogodaka. Druga je bila ekipa Prepelice iz Male Subotice u sastavu Vlado Kolar, Dražen Matjašec, Josip Čurin, Miljenko Sečan, Bojan Bukal i Franjo Bukal, dok je treće mjesto pripalo ekipi LD-a Zec Vratišinec u sastavu Robert Đuranec, Željko Rosić, Mladen Šoltić, Ivica Varga, Dušan Rosić i Gordan Šoltić. Pobjednik Kupa LS-a Međimurja u konkurenciji pojedinaca je Dražen Matjašec (Prepelica, Mala Subotica) s 40 pogodaka (od 45 mogućih), drugi je bio Stanislav Branda (Fazan, Štrigova) s također 40 pogodaka, ali je Matjašec bio sigurnije ruke u raspucavanju. Treći je bio Bojan Bukal (Prepelica, Mala Subotica) s 39 pogodaka.
Pobjednik natjecanja u ligi Međimurske županije je ekipa LD-a Zec Čakovec, ispred Prepelice iz Male Subotice i Fazana iz Štrigove. Najbolji u ligi u pojedinačnoj konkurenciji su je Mladen Srnec (Zec, Čakovec), drugi je Ljubomir Bistrović (Fazan, Nedelišće, a treći Nikola Srnec (Zec, Čakovec).
Najboljih 18 pojedinaca s natjecanja za Kup okupit će se još jednom u subotu na istom mjestu, da bi održali kvalifikacijsko natjecanje za ekipu od šest članova koja će naš lovački savez predstavljati na Kupu Hrvatskog lovačkog saveza, 21. rujna u Novigradu Istarskom.
Vjerujemo da će osvojiti jedno od prva tri mjesta, a znamo da bi mogli biti i prvi, rekao je predsjednik Lovačkog saveza Međimurja Ljubomir Grgec, zaključujući natjecanje za Kup zahvalom svima na sudjelovanju i sportskom držanju.
Dražen Kovač
Hits: 8389
Komentari (1)add comment

lovac. said:

0
Komentar 2
Najboljih 18 pojedinaca s natjecanja za Kup okupit će se još jednom u subotu na istom mjestu, da bi održali kvalifikacijsko natjecanje za ekipu od šest članova koja će naš lovački savez predstavljati na Kupu Hrvatskog lovačkog saveza, 21. rujna u Novigradu Istarskom. smilies/smiley.gifsmilies/smiley.gif
 
Rujan 20, 2008
Votes: +1

Napišite komentar

busy