Vaša pozicija: Home Vijesti Otvorena streljana u Gornjem Mihaljevcu

GreenShape

Put here an image with your slogan

flash novosti

Flash novosti

Dobro došli na web stranicu Lovačkog saveza Međimurske županije!

Dragi lovci i prijatelji, svojim prilozima obogatite sadržaj ove naše

web stranice. Svoje tekstove i/ili fotografije možete poslati

na e-mail adresu: ls.medjimurske@hls.t-com.hr

Otvorena streljana u Gornjem Mihaljevcu PDF Ispis E-mail

Lovačko društvo Šljuka iz Gornjeg Mihaljevca za vikenda, (2./3. 8.2008.) je bilo domaćin svečanog otvaranja streljane na kojoj će u predstojećem razdoblju nastojati okupljati ne samo lovce vlastitog, već i prijateljskih društava. Na 3.270 hetkara zemljišta, 40 lovaca ovog društva brine o staništima i hranidbi divljači, no to nije i jedini cilj lovstva, o čemu je u svom obraćanju gostima u subotu govorio predsjednik LD-a Šljuka Josip Oletić.


- Mi lovci okupljamo se oko hranidbe divljači i brige o njihovim staništima i izlovu, a razloga za susrete i druženja moglo bi biti još. Zato smo uredili streljanu na kojoj su radili naši članovi, a pomogli brojni donatori i sponzori. Želja nam je da se što više lovaca pridruži našem društvu u neobaveznim druženjima i natjecanjima koja ćemo priređivati zahvaljujući novouređenoj streljani - rekao je među ostalim Oletić.
Prvo sportsko gađanje, ono na glinene golubove, priredili su već u subotu odmjerivši se ekipno s gostima iz Našica i Zelendvora te u nedjelju u gađanju na pokretnu metu.


- Uređenju streljane pridonijeli su svi članovi i ljubitelji lovstva, a mašinu za puštanje golubova iznajmili smo s obzirom da nova stoji oko 40 tisuća kuna. Sasvim smo sigurni da ćemo već iduće godine kupiti novu mašinu jer sad imamo uvjete potrebne za njezin smještaj - kaže za list Međimurje tajnik društva Franjo Bregović.
Prostor na kojem je danas streljana ranije je bio šumski predio koji su lovci raskrčili, napravili jezerce i teren za gađanje. Uređenje streljane pomogli su sponzori i donatori: Megametal, Strojarstvo, Pozvek bačvarija, Vinko Nemec, Drago Pongračić, Mala hiža, Vagabundina koliba, konoba Volta, Bitoraj hotel, restoran K Jeleni, Štefova klet, Hrvatske šume Osijek, Mesnice Oletić, Basta-teks, Calzedonia, Dovečer građevinska mehanizacija, Zelendvor i vinari Štampar, Židov, Nemec i Cmrečnjak.
Na svečanosti otvorenja u subotu domaćini su se pobrinuli i za dobar zalogaj - na ražnju su ispečeni odojak i vepar, a u kotlu skuhan lovački gulaš.

A. Ličanin

Hits: 4186
Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy