Vaša pozicija: Home Vijesti LD FAZAN Štrigova: Županijski prvaci zatvorili sezonu

GreenShape

Put here an image with your slogan

flash novosti

Flash novosti

Dobro došli na web stranicu Lovačkog saveza Međimurske županije!

Dragi lovci i prijatelji, svojim prilozima obogatite sadržaj ove naše

web stranice. Svoje tekstove i/ili fotografije možete poslati

na e-mail adresu: ls.medjimurske@hls.t-com.hr

LD FAZAN Štrigova: Županijski prvaci zatvorili sezonu PDF Ispis E-mail
ŠTRIGOVA - Za kraj lovne sezone lovci LD-a Fazan iz Štrigove organizirali su 27. siječnja zajednički lov s lovcima susjednih društava iz Međimurja i Slovenije. Njih četrdesetak tom je prilikom ustrijelilo dvadesetak fazana. Po završetku lova organiziran je ručak kod vinogradara i vinara obitelji Cmrečnjak u Sv. Urbanu.

Štrigovsko lovačko društvo vodi ekipa na čelu s predsjednikom Mirkom Dujhom, tajnikom Marijem Valkajem, blagajnikom Stankom Pfeiferom i lovnicima Ivanom Novakom i Zlatkom Belovićem. Tajnik Mario Valkaj istaknuo je da su u protekloj godini sagradili čeke za lov na visoku divljač, nova hranilišta, na streljani je uvedena struja, sagrađena je nova prostorija ispod nadstrešnice streljane, a u tijeku je uvođenje vodovoda uz pomoć Općine Štrigova. Najvećim dijelom sve je ovo obavljeno dobrovoljnim radom članova i sredstvima Društva. Uz navedeno, postavljen je novi kukuružnjak, skupljena hrana za divljač (6 tona kukuruza) i kupljeno 400 kilograma soli. Kupljeno je i 60 fazanskih pilića koji su po odrastanju pušteni u prirodu. U protekloj sezoni organizirano je 16 lovova i ustrijeljeno mnogo grabežljivaca i štetočina, među kojima i 40 lisica. Štrigovski lovci love uglavnom fazane, dok fazanke i zečeve ne jer ih prehranom i odstrelom njihovih predatora žele u što većem broju sačuvati u prirodi. Najveći prihod Društvo ostvaruje kroz lovni turizam, i to odstrelom srnjaka, uglavnom s prijateljima, lovcima iz Njemačke. Ove su godine članovi Fazana postali mladi lovci: Branko Ranteš, Davor Čavničar, Matej Valkaj i Stjepan Sever.

Županijski prvaci

Lovci Fazana iz Štrigove vrsni su natjecatelji u gađanju glinenih golubova. U međimurskom kupu za prošlu su godinu osvojili prvo mjesto, dok su u ligi bili drugi. U ligi su pojedinačno drugo i šesto mjesto osvojili članovi ekipe Stanko Branda i Viktor Horvat. U kupu je pojedinačno drugi bio Mario Valkaj. Većina članova Fazana već su bili u sastavu reprezentacije Međimurske županije. Stanko Branda, koji ima poduži staž u međimurskoj reprezentaciji, dva je puta s njom bio i prvak Hrvatske. Ostali članovi ekipe su: Zlatko Belović, Milan Židov, Srećko Pfeifer i Matej Valkaj.

fazan_strigova

Ružica Topličanec / 12.02.2008

Hits: 8012
Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy